Malzemeler;
10 Adet (Ya da İstediğiniz Kadar) Küçük Patates
Kaşar
Yumurta
Galeta Unu
Kızartmak İçin Yağ
Yapılışı;
Küçük patateslerinizi 7 - 8 dk suda haşlayın. Yani tam anlamıyla pişmesin ama çiğ de kalmasın. Sonra patateslerinizi ikiye bölün. Ve her iki yarısının içine de birer oyuk açın. Sonra açılan her iki oyuğa da kaşar doldurun ve patatesin kendi nişastasıyla yarım patatesleri yeniden birleştirin. Birleştirdiğiniz patatesleri önce una sonra yumurtaya sonra da galeta ununa bandırın. Bu yaptığınız işlem tarifinize apayrı bir lezzet katacak. Bütün patateslere aynı işlemi uyguladıktan sonra yemeğinizi yağda kızartın. İşte kendi evinizde patates topları yapmak bu kadar kolay eğlenceli sağlıklı ve nefis!
Afiyet Olsun!
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder