Malzemeler;
1 bardak ( yetmezse 1 bardağın 4'de 1'i oranında daha) un
1 bardağın 4'de 3'ü oranında şeker
3 yemek kaşığı tereyağ
1.5 yemek kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurta
1 çay kaşığı toz vanilya
1 tutam tuz
Yarım bardak süt
Damla çikolata
Vişne
Yapılışı;
Un bir kaba koyulur. İçine tuz kabartma tozu ve toz vanilya koyulur. Ayrı bir kapta şeker ve tereyağ yoğurulur. İçine yumurta kırılır ve yoğurulmaya devam edilir. Bu karışıma süt de ilave edilir.
Sıvıların olduğu karışım kurulara eklenir ve karıştırılır. Kek karışımının içerisine tutamı istenilene göre vişne ve damla çikolata ilave edilir. Altı alüminyum kaplı yuvarlak çember kek kalıbına dökülür. Eğer yuvarlak çember kek kalıbınız yok ise dilediğiniz bir kek kalıbında kekinizi pişirebilirsiniz. Bu kek 180 derecede fansız fırında iyice pişirilir. Kekinizin pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapabilirsiniz. Ayrıca kekinizin üzerine vişne sosu ya da çikolata sosu dökebilirsiniz. Bu sosların tariflerini ilerde sitemde bulabilirsiniz. Bu keki yapmak bu kadar kolay.
Afiyet Olsun!