Pastacı Kreması Nasıl Yapılır?

         Bu tarifimde size enfes bir pastacı kreması tarifi vereceğim. Hem yapılışı kolay hem de evinde pasta yapmak isteyip gözü korkanlara da güzel bir tarif olacak.
pastacı kreması



Malzemeler;

         500 ml süt
         150 g.toz şeker
         40 g tereyağı
         5 adet yumurta  
         60 g un
         50 g mısır nişastası
         1 adet çubuk vanilya

Pastacı Kreması Yapılışı;


        Sütü bir tencereye alın ve içine vanilya tozu koyun ve ısıtıyor. Şeker ve yumurtayı iyice çırpın. Bu karışıma un tereyağ ve nişastayı ekleyin ve yine iyice karıştırın. Isıttığınız sütü yumurtanın pişmemesine dikkat ederek yani karıştırarak hazırladığınız karışıma ekleyin. Sonra bütün bu karışımı tekrar tencereye alın ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu tarifi verdiğim kakaolu pandispanya tarifimle (burada)  birlikte yapacağınız pastalar için kullanabilirsiniz.

Afiyet Olsun!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...