Tarçınlı Çörek Nasıl Yapılır?



            Evet arkadaşlar bu yazımda sizlerle bir tarçınlı çörek tarifi paylaşacağım. Biliyorum hemen hemen paylaştığım bütün tariflerde tarifin bir harika olduğunu söylüyorum ama bu vereceğim tarif gerçekten bir harika.Tarif her ne kadar çok kolay olmasa da bir o kadar da zor değil. Bu tarifi denemenizi şiddetle tavsiye ederim.



Malzemeler;

7 su bardağı yumuşak un
100 g tereyağı
2.5 çay kaşığı maya
2 adet yumurta
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı şeker
Yarım bardak süt
1 bardak tarçın
2 kaşık şeker



Yapılışı;

           Unun içine tereyağını mayayı şekeri yumurtayı tuzu ve sütü koyun ve bir hamur elde edin. Mayayı direk una da koyabilirsiniz veya sütün içerisinde de eritebilirsiniz. Orası size kalmış. Sonra toparlanan hamura yassı şeklini verin ve ardından kocaman bir yuvarlak oluşacak şekilde merdaneyle açın. Sonra tüm hamuru biraz su ile ıslatın. Tarçın ve şekeri karıştırıp tüm hamura serpin. Su hamurun tarçın ve şekerli karışımı tutmasını sağlayacaktır. Sonra hamuru ikiye bölün ve her iki hamuru da sarın ve rulo haline getirin. Rulo haline getirdiğiniz hamurları dilimler halinde kesin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fansız fırına atınız.

Afiyet Olsun!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 yorum:

  1. bu resimin tarifle ilgisi yok gibi. daha çok ay çöreğine benziyor. tarifte üzerinde susam yok. ve içinde elma veya kakao görünümlü bir malzeme bulunmuyor. Ay çöreği tarifiniz varsa yayınlarmısınız?

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil